Om oss

Leijon Stenugnsbageri & Konditori slog upp dörrarna år 2017 i Årsta. Bakom dörrarna stod vi, Frida Leijon och Susanna Johansson, två nyfikna, drivna och amitiösa tjejer med ett gemensamt mål. Målet var att att skapa ett konditori av högsta kvalité.

Ett hantverk

Hos oss så hittar du ett hantverk, vi skapar alla våra produkter från grunden på plats där vi har möjlighet att finjustera varje detalj till perfektion utan halvfabrikat.

För att kunna göra det så tummar vi aldrig på råvarorna och vi använder oss av svenska och närproducerade råvaror i största möjliga mån. Med Frida Leijon i spetsen är nytänkande och kreativitet en daglig ingrediens i vårt bageri.

Att jag skulle bli konditor/bagare är lite av en slump. Det enda jag visste när jag slutade högstadiet var att jag ville göra något praktiskt eftersom att jag älskar att utrycka mig genom kreativitet.

Frida Leijon

Frida Leijon

Detta var startskottet som ledde till livsmedelsprogrammet på Ekebygymnasiet i Uppsala.

Yrket som bagare och konditor skulle visa sig passa Frida perfekt. Det kreativa och praktiska arbetet blev hennes passion och det fanns alltid något nytt och spännande att lära sig.

Efter studenten 2005 så har Frida hunnit med en hel del och lärt känna så många duktiga bagare, konditorer och entreprenörer som har legat till till grund och skänkt inspiration under resans gång. Det finns många som hon hon har sett upp till till som gjort henne till den yrkeskvinna hon är idag.

Jag har även tävlat under åren. Tävling är någonting jag tycker är riktigt kul, det är en stor utmaning och det triggar tävlingsmänniskan i mig.

Frida Leijon

Tävlingsmeriter

  • SM- Unga Bagare 2008
  • EM- Unga Bagare 2009
  • JVM Konditori 2010
  • EM konditori 2015
  • VM konditori Coupe du Monde de la Patisserie 2015
  • Årets Konditor 2015
  • Vinnare Årets Konditor 2016

Några milstolpar

  • Skapade Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias Bröllopstårta tillsammans med Mattias Ljungberg och Fredrik Borgskog år 2015.
  • Konditorlandslaget år 2013-2015.
  • Öppnade sitt egna konditori och stenugnsbageri tillsammans med sambon Susanna år 2017.